Contact
Cacaokade 3
5705 LA Helmond
Contact  Of neem direct contact met ons op
  Cacaokade 3
  5705 LA Helmond

  Westwijzer; Helmonds wegwijzer in duurzaamheid

  Gemeente Helmond

  Midden in de bouwcrisis deed de gemeente Helmond de aanbesteding voor de nieuwbouw van Westwijzer: een kindcentrum voor opvang en onderwijs in Helmond-West. De aannemers kwamen met extreem scherpe prijzen, waardoor er budget beschikbaar kwam voor enorm veel duurzame maatregelen in het gebouw. Van nestkasten, tot warmtepompen, en van doucheputjes met warmteterugwinning tot de opvang van regenwater. Zo werd Westwijzer het meest groene gebouw in de regio. Dat moest verteld worden.

  Oorspronkelijk vroeg men aan Brandig Topics om een boekje te ontwikkelen met daarin alle duurzame kwaliteiten van het gebouw. Maar wie rondloopt in het gebouw ziet kinderen, kinderen, kinderen… Daarom ontwikkelden we een omkeerboek. Aan de ene zijde het trotse verhaal van de gemeente en alle details over de verwarming/koeling, de watervoorziening, de ventilatie met warmteterugwinning etc.

  De andere kant van het boek vertelt het verhaal van een zebra, die ziet dat alle dieren camouflagekleuren hebben, maar hij niet. Hij wil groen worden en vraagt een ieder advies. Dan onstaat de spraakverwarring: alle dieren geven hem duurzaamheidstips, maar de zebra ontdekt dat hij niet van kleur verschiet. Het is een kinderboek, dus geloof ons: het komt goed en alle lezertjes leren veel over duurzaamheid.

  Opdrachtgever
  Gemeente Helmond

  Onze bouwstenen
  Concept
  Copy
  Grafisch ontwerp
  Illustratie
  Fotografie
  Print


  Wil je ook communiceren op een spraakmakende manier?

  Neem contact met ons op

   

  Ja dat wil ik