100 jaar Sociale Woningbouw Helmond
100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond 100 jaar Sociale Woningbouw Helmond

100 jaar Sociale Woningbouw Helmond

Voor het 100 jarig jubileum van de sociale woningbouw in Helmond hebben de 4 woningcorporaties de handen ineen geslagen. Er is een symposium georganiseerd en Branding Topics ontwikkelde daarvoor het logo, de uitnodiging, het programmaoverzicht en banners.

Daarnaast wilden de corporaties graag iets doen voor hun huurders. Ze hebben Branding Topics gevraagd hierover mee te denken. We hebben een expositie bedacht waarin we een oud krot suggereren met geprinte doeken/wanden in een aluminium systeem. In het ‘huis’ staan oude attributen, zoals een kachel, een po, een stoof en een bedstee. In het ‘huis’ wordt ook een film vertoond over 100 jaar sociale woningbouw Helmond. Aan de buitenkant is aan de voorkant een print van een oud krot te zien en aan de zijkant een tijdlijn.

De expositie staat drie maanden in het EDAH Museum. De huurders hebben hiervoor een uitnodiging gekregen waarmee ze gratis entree hebben voor 4 personen voor de expositie, maar ook voor het hele museum. Zo helpen we ook het EDAH Museum aan nieuwe bezoekers. Deze locatie past perfect bij het thema, omdat in het EDAH Museum ook vele jaren geschiedenis te zien zijn.