Cacookboek
Cacookboek Cacookboek Cacookboek Cacookboek Cacookboek Cacookboek Cacookboek Cacookboek

Cacookboek

Branding Topics ontwikkelde samen met BC Fotografie en Lettersenzo (twee andere bedrijven in de Cacaofabriek) het Cacookboek, de Cacaofabriek in beeld.

Een prachtig boek met verhalen van vroeger en nu, over mensen en het gebouw, cacao, kunst en cultuur, plus elf chocoladerecepten.

De Cacaofabriek werd in 2014 in gebruik genomen als de nieuwe culturele hotspot van de Peel. Dit industrieel erfgoed kent een rijke historie. In dit prachtige boek komen oud en nieuw samen, niet alleen op het gebied van architectuur. Ook qua kunst en cultuur gaat De Cacaofabriek al heel wat jaren mee. Natuurlijk lees je over chocola en cacao en bevat het boek heerlijke chocolade-recepten van elf Helmondse chef-koks. Alleen de foto’s van de gerechten al zijn om je vingers bij af te likken.

De Burgemeester van Helmond Elly Blanksma-van den Heuvel noemt De Cacaofabriek ‘een bonbon vol verrassingen’ en tijdens de opening in 2014 mijmerde stadsdichter Wim Daniëls ‘Als ik een fabriek terug zou wensen….’. Directeur Jochem Otten vroeg zich als kind al af wat er zich in dat gebouw afspeelde, dat was ook de tijd dat veel kunstenaars er graag kwamen. In de 19e eeuw zorgde een jonkheer ervoor dat het kanaal door Helmond kwam te liggen, anders was deze fabriek er nooit gekomen. In de krant sprak men in de vijftiger jaren van een gebouw dat niet om aan te zien was en nu huist de Helmondse redactie van het Eindhovens Dagblad er. De Cacaofabriek leefde altijd al in Helmond, dat is zeker. Dit boek brengt het gebouw van vele kanten in beeld.

Verkooppunten
– De Cacaofabriek
– De Ganzenveer
– De Roij & Boschman

Klik op de afbeelding voor meer foto’s